Project #156263 - Mathematical Analysis 18 Questions

Mathematics Tutors

Subject Mathematics
Due By (Pacific Time) 11/27/2016 09:00 am

Please Show Your Work I have the Answers:

18 Questions 

26. C

27. C

28. A

29. D

30. C

31. D

32. C

33. C

34. A

35. B

36. C

37. B

38. E

39. E

40. D

41. B

42. B

43. B

 

 

26.  At a university with 1,000 business majors, there are 200 business students enrolled

       in an introductory statistics course. Of these 200 students, 50 are also enrolled in an

       introductory accounting course. There are an additional 250 business students enroll-

       ed in accounting but not enrolled in statistics.

       If a business student is selected at random, what is the probability that the student is

       either enrolled in accounting or statistics, but not both?

 

       a.  0.45

       b.  0.50

       c.  0.40

       d.  0.05

       e.  none of the above.

 

27.  Given the same problem shown above, if a business student is selected at random,

       what is the probability that the student is enrolled in accounting?

 

       a.  0.20

       b.  0.25

       c.  0.30

       d.  0.50

       e.  none of the above.

 

28.  Given the same problem shown above, if a business student is selected at random,

       what is the probability that the student is enrolled in both statistics and accounting?

 

       a.  0.05

       b.  0.06

       c.  0.20

       d.  0.25

       e.  none of the above.

 

29.  Given the same problem shown above, if a business student is selected at random

       and found to be enrolled in statistics, what is the probability that the student is also

       enrolled in accounting?

 

       a.  0.05

       b.  0.30

       c.  0.20

       d.  0.25

       e.  none of the above.

 

 

       

 

-5-

 

30.  Given the same problem shown above, if a business student is selected at random,

        what is the probability that the student is enrolled in neither accounting nor statis-

        tics?

 

        a.  0.45

        b.  0.50

        c.  0.55

        d.  0.05

        e.  none of the above.

 

31.  Given the same problem shown above, if a business student is selected at random,

        what is the probability that the student is not enrolled in statistics?

 

        a.  0.05

        b.  0.20

        c.  0.25

        d.  0.80

        e.  none of the above.

 

32.  A dry cleaning business offers a pick-up and delivery service for a 10 percent sur-

       charge. Management believes 60 percent of customers will take advantage of this

       service. They are also considering offering customers the option of opening an ac-

       count and receiving monthly bills. They believe 60 percent of their customers ( re-

       gardless of whether or not they use the pick-up service ) will use the account ser-

       vice. If the two services are introduced to the market, what is the probability that a

       customer uses both services?

 

       a.  0.12

       b.  0.60

       c.  0.36

       d.  0.24

       e.  none of the above.

 

33.  Given the same problem shown above, if the two services are introduced to the

       market, what is the probability that a customer uses only one of these services?

 

       a.  0.40

       b.  0.60

       c.  0.48

       d.  0.24

       e.  none of the above.

 

 

 

-6-

 

 

34.  Given the same problem shown above, if the two services are introduced to the

        market, what is the probability that a customer uses neither of these services?

 

        a.  0.16

        b.  0.24

        c.  0.80

        d.  0.36

        e.  none of the above.

 

35.  Which distribution is helpful in testing hypotheses about variances?

 

        a.  binomial distribution

        b.  F distribution

        c.  normal distribution

        d.  Poisson distribution

        e.  exponential distribution

 

36.  The expected value of a probability distribution is:

 

       a.  the measure of the spread of the distribution.

       b.  the variance of the distribution.

       c.  the average value of the distribution.

       d.  the probability density function.

       e.  the range of continuous values from point A to point B, inclusive.

 

37.  A discrete random variable has a mean of 400 and a variance of 64. What is the

       standard deviation?

 

       a.  64

       b.  8

       c.  20

       d.  400

       e.  none of the above.

 

38.  Which of the following is NOT true about continuous random variables?

 

        a.  They have an infinite set of values.

        b.  The area under each of the curves represents probabilities.

        c.  The entire area under each of the curves equals one.

        d.  Some may be described by uniform distributions or exponential distributions.

        e.  They are useful for describing a discrete probability distribution.

-7-

 

39.  Which of the following characteristics is true for a normal probability distribution?

 

        a.  The area under the curve is one.

        b.  It is symmetrical.

        c.  The midpoint is also the mean.

        d.  Sixty-eight percent of the area under the curve lies within one standard deviation

             of the mean.

        e.  All of the above are true.

 

40.  The number of cell phone minutes used by high school seniors follows a normal dis-

       tribution with a mean of 500 and a standard deviation of 50. What is the probability

       that a student uses fewer than 600 minutes?

 

       a.  0

       b.  0.023

       c.  0.841

       d.  0.977

       e.  none of the above.

 

41.  Given the same problem shown above, what is the probability that a student uses

        fewer than 400 minutes?

 

        a.  0

        b.  0.023

        c.  0.159

        d.  0.977

        e.  none of the above.

 

42.  Given the same problem shown above, what is the probability that a student uses

       more than 350 minutes?

 

       a.  0.001

       b.  0.999

       c.  0.618

       d.  0.382

       e.  none of the above.

 

43.  Given the same problem shown above, what is the probability that a student uses

       more than 580 minutes?

 

       a.  0.152

       b.  0.0548

       c.  0.848

 

       d.  0.903

TutorRating
pallavi

out of 1971 reviews
amosmm

out of 766 reviews
PhyzKyd

out of 1164 reviews
rajdeep77

out of 721 reviews
sctys

out of 1600 reviews
sharadgreen

out of 770 reviews
topnotcher

out of 766 reviews
XXXIAO

out of 680 reviews